Τρίτη, Δεκεμβρίου 23

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΄΄ΚΟΣΜΗΜΑ΄΄






Ένας σύγχρονος παιδικός σταθμός εγκαινιάστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2008, από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο. Πρόκειται για τον Προκόπειο Παιδικό Σταθμό Δήμου Νέας Αγχιάλου, παίρνοντας το όνομά του από τον δωρητή του οικοπέδου, κ. Μίμη Καραγατσλή, εις μνήμη του πατέρα του Προκοπίου. Η χρηματοδότηση έγινε από το Γ ΄ ΚΠΣ και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 482.000€. Ο παιδικός σταθμός ΄΄κόσμημα΄΄, αποτελείται από τρεις αίθουσες, κουζίνα, τραπεζαρία, γραφεία, τουαλέτες και χώρο για παιχνίδια και εκπαίδευση.
Με αφορμή τα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού, ο κ. Νάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν υπάρχει οικόπεδο και μελέτη βρίσκονται πάντα τα χρήματα για κοινωνικές δομές» και πρόσθεσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τους ρυθμούς απορροφητικότητας των έργων από το Δήμο Νέας Αγχιάλου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προώθηση αρκετών έργων στο Δήμο, ενώ μίλησε για την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.
Με την ευκαιρία της παρουσίας τόσο του κ. Νάκου όσο και του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σούρλα, ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου, κ. Ηλίας Καραπατάκης, αναφέρθηκε, εκτός των άλλων και στα αιτήματα χρηματοδότησης έργων, όπως στο δίκτυο ύδρευσης για το υπόλοιπο κομμάτι της Νέας Αγχιάλου. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει θετικά μέσω του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.. Επίσης ο κ. Καραπατάκης, απευθυνόμενος στον κ. Σούρλα, έκανε αναφορά και για τον κόμβο της δυτικής εξόδου της Νέας Αγχιάλου στη διασταύρωση με την Εθνική οδό, έργο για το οποίο η μελέτη έχει γίνει και αναμένεται η χρηματοδότηση για την υλοποίησή του.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο κ. Μίμης Καραγατσλής, ο δωρητής του οικοπέδου. Όπως είπε το έκανε για να τιμήσει την μνήμη των γονέων του, που ήταν πρόσφυγες της Αγχιάλου Βουλγαρίας. Ο ίδιος ήταν επί 10 χρόνια πρόεδρος των Αγχιαλιτών της Αθήνας, ενώ έχει στενή σχέση με τους Έλληνες της Βουλγαρίας.
Ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου προσέφερε στον κ. Κραγατσλή τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη προσφορά του και μετά την κοπή της κορδέλας, προσκεκλημένοι και παρευρισκόμενοι κάτοικοι εισήλθαν στο εσωτερικό του Παιδικού Σταθμού απολαμβάνοντας τα εδέσματα του μπουφέ που είχε ετοιμάσει ο Δήμος και εκφράζοντας θετικά σχόλια για τον παιδικό σταθμό στο σύνολό του.