Σάββατο, Ιουνίου 13

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2009

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Αγχιάλου συζητήθηκε η αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης για το 2009.
Μηδενικές θα είναι οι αυξήσεις των τελών ύδρευσης για το 2009 σύμφωνα με την εισήγηση της ΔΕΥΑ Νέας Αγχίαλου. Μάλιστα για τα δημοτικά διαμερίσματα Μικροθηβών και Αϊδινίου προτείνεται η διαμόρφωση των τελών ύδρευσης στο μισό της τιμής που θα ισχύσει για την πόλη της Νέας Αγχιάλου. Καμία αύξηση δεν προβλέπεται και για το πάγιο, το οποίο διαμορφώνεται στα 15 ευρώ, ενώ μείωση 50% θα έχουν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της περιοχής.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Νέας Αγχιάλου, κ. Ηλία Καραπατάκη, «για κατανάλωση μέχρι 80 κυβικά δεν επιβάλλεται καμία αύξηση, ενώ από 80 έως 200 κυβικά υπάρχει προοδευτική αύξηση, η οποία δεν κυμαίνεται σε μεγάλο ποσοστό. Βοηθάμε τις μικρές καταναλώσεις καθώς για μια τετραμελή οικογένεια κατά τη θερινή περίοδο , αρκούν 80 κυβικά. Οι αυξήσεις πάνω από τα 200 κυβικά κρίνονται επιβεβλημένες καθώς δεν περισσεύει νερό για την άρδευση των κτημάτων στους οικισμούς. Στόχος μας είναι , μεταξύ άλλων να συνειδητοποιήσει ο κόσμος, έστω και με αυτόν τον τρόπο ότι το νερό δεν πρέπει να το σπαταλάμε γιατί θα μας λείψει. »