Δευτέρα, Ιουνίου 15

Γελλάς T.V η νέα παραγωγή του Θεατρικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν. Αγχιάλου


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες του επιθεωρησιακού έργου «Γελλάς T.V» που θα παρουσιάσει η Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Αγχιάλου για επτά παραστάσεις από την Τετάρτη 17 Ιουνίου ως και την Τρίτη 23 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου στις 9.30 μ. μ. που είναι η καλοκαιρινή της παραγωγή, ώστε η παράσταση να είναι αντάξια τόσο των προσδοκιών του κοινού της πόλης, όσο και των ταλαντούχων συντελεστών και ηθοποιών του θιάσου.

Το «Γελλάς T.V» αποτελείται από 18 κείμενα που έγραψαν οι συμμετέχοντες στα μαθήματα και είναι το ημερήσιο πρόγραμμα ενός τηλεοπτικού καναλιού, με την πρωινή ζώνη, τα δελτία ειδήσεων, τις τηλεοπτικές σειρές, τις εκπομπές ριάλιτι, και όλα αυτά που βλέπουμε στα τηλεοπτικά κανάλια καθημερινά. Ξεκινά με την παιδική ζώνη (κοκκινοσκουφίτσα), για να τελειώσει με το Ρόζ τηλέφωνο. Κείμενα που σατιρίζουν την καθημερινότητα και το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Κείμενα δοσμένα με χιούμορ, νοσταλγία, σάτιρα και ανθρωπιά, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη της θεατρικής ομάδας να καταλάβουν πώς γράφεται ένα θεατρικό κείμενο αλλά και τις απαιτήσεις ενός τηλεοπτικού γυρίσματος αφού κάποια κείμενα βιντεοσκοπήθηκαν για τις ανάγκες της παράστασης.

Είναι ένα θεατρικό εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά με στόχο αυτοί που παρακολούθησαν τα μαθήματα να συμμετέχουν σ’ όλη τη δημιουργική λειτουργία της τέχνης του θεάτρου.
Το όλο εγχείρημα-πρόταση έγινε υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Δημήτρη Πανταζή.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, Μουσική επιμέλεια Δημήτρη Πανταζή-Βασίλης Ασδεράκης, Φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, Βοηθός σκηνοθέτη Βασίλης Ασδεράκης.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Παναγιώτης Γκούβερης, Βιβή Παπαναστασίου, Δήμητρα Μπέρτσα, Σμαρούλα Ερρινάκη, Αθηνά Γκούβερη,
Βασίλης Ασδεράκης, Βαλασία Πετρίδη, Νίκη Παρδάλη, Χαρούλα Σκοπιανού, Θάλεια Δήμου, Άννα Ζαράρη, Έλενα Κρυωνά, Δημήτρης Καρατζόγλου, Γιάννης Σκοπιανός, Κατερίνα Τσούκα.