Σάββατο, Ιουνίου 13

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Στην υλοποίηση του προγράμματος ΄΄Ανάπτυξη Δημοσίων Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Puplic Hotspots)΄΄, προχωρά ο Δήμος Νέας Αγχιάλου με στόχο την ανάπτυξη της χρήσης του διαδικτύου μέσω ασύρματων μεθόδων πρόσβασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ανάπτυξη του έργου ανέρχεται στις 58.000€ ενώ το σύστημα θα καλύπτει το 90% των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου και εντός του Ιουλίου θα είναι πλήρες σε λειτουργία μετά και το πέρας των ελέγχων ασφαλείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. υπό την εποπτεία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή του εξοπλισμού καθώς και η τοποθέτηση των ασύρματων σημείων πρόσβασης του έργου.
Μετά το πέρας του έργου δημότες και επισκέπτες του Δήμου Νέας Αγχιάλου θα έχουν τη δυνατότητα της δωρεάν πρόσβασης με χρήση συσκευών με δυνατότητα WI-FI (π.χ laptop, mobilephones, PDA κ.τ.λ).
«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο δυο δήμοι στο Νομό Μαγνησίας κατάφεραν να υλοποιήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης, και πρόσθεσε: «Η δημιουργία των σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται σημαντική υστέρηση στην αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες.».
Το πρόγραμμα αφορά στην εγκατάσταση 150 ΑΣΠ Ασύρματων Σημείων Πρόσβασης στο Ίντερνετ σε υπαιθρίους, κατά κύριο λόγο, χώρους που ανήκουν σε δημόσιους φορείς. Στόχος του έργου είναι να παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους χώρους δημοσίου συμφέροντος, μεταξύ των οποίων, χώροι συνάθροισης κοινού,, εκδηλώσεων και αναμονής μετακίνησης.