Σάββατο, Ιουνίου 27

ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Κατόπιν προφορικής επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ και Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης, με τον κ. Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 22/6/2009, ενημερώθηκε ότι στο νερό της ύδρευσης του Δήμου, ανιχνεύτηκε μη επιτρεπόμενη περιεκτικότητα νικελίου και προέτρεψε το Δήμαρχο να γίνει άμεσα νέα εξέταση δειγμάτων του νερού από το σύνολο των γεωτρήσεων και δεξαμενών του Δήμου, χωρίς να διακοπεί η υδροδότηση του Δήμου. Ο Δήμαρχος έστειλε αμέσως δελτίο τύπου στον τοπικό τύπο όπου ενημέρωνε τους πολίτες για το πρόβλημα που προέκυψε. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συγκάλεσε άμεσα το βράδυ της ίδιας ημέρας, έκτακτη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων προκειμένου να τους γνωστοποιήσει την εξέλιξη αυτή.
Μέχρι και σήμερα Τετάρτη 24/6/2009 ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Νέας Αγχιάλου , δεν ενημερώθηκαν εγγράφως ούτε από την Διεύθυνση Υγιεινής της ΝΑΜ ούτε από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Παρόλο αυτά ο Δήμος προέβη άμεσα σε επανεξέταση του νερού για το σύνολο των βαρέων μετάλλων σε συνεργασία με το διαπιστευμένο εργαστήριο για τέτοιου είδους μετρήσεις του κ. Αλεξάνδρου Γούναρη. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενημερωθήκαμε προφορικά ότι δεν υφίσταται τέτοιου είδους θέμα και σήμερα Τετάρτη 24/6/2009 μας κοινοποιήθηκε και εγγράφως η έκθεση του εργαστηρίου όπου αναφέρει ότι δεν υπάρχει ίχνος νικελίου στο νερό της ύδρευσης του Δήμου. Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι τα παρακάτω:
1. Γιατί το παράρτημα του Γενικού Χημείου του Κράτους στο Βόλο απέστειλε το δείγμα για εξέταση στη Χημική Υπηρεσία Φλώρινας που δεν είναι διαπιστευμένη για τέτοιου είδους μετρήσεις, και όχι στο υποκατάστημα Θεσσαλονίκης που είναι διαπιστευμένο.
2. Γιατί μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το Χημείο του Κράτους για το πρόβλημα που είχε προκύψει.
3. Γιατί το θέμα διέρρευσε στον τοπικό τύπο χωρίς να έχει προηγηθεί δεύτερη επανεξέταση του νερού προκειμένου να επαληθευθεί ή όχι η πρώτη μέτρηση και να οριστικοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα. Ο γενικότερος χειρισμός του ζητήματος από πλευράς Γενικού Χημείου του Κράτους μας δημιουργεί εντονότατο προβληματισμό δεδομένου ότι τέτοιου είδους ζητήματα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν κλίμα πανικού στους πολίτες χωρίς να υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο.