Πέμπτη, Ιουνίου 18

«Γελλάς T.V από το Θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν. Αγχιάλου»




Από την Τετάρτη 17 Ιουνίου αρχίζει να εκπέμπει το τοπικό κανάλι της Ν. Αγχιάλου «Γελλάς T.V. Ένα κανάλι ποικίλης ύλης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν από τη συχνότητα του Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Ν. Αγχιάλου στις 9.30 κάθε βράδυ από την Τετάρτη 17 Ιουνίου ως και την Τρίτη 23 Ιουνίου.

Το ημερήσιο πρόγραμμά του είναι η «Η διακόρευση της κοκκινοσκουφίτσης» παιδικό πρόγραμμα για μεγάλα και μικρά παιδιά με το καλό λύκο και την κακή κοκκινοσκουφίτσα, το πρωινό ανάλαφρο ενημερωτικό μαγκαζίνο με ποικιλία θεμάτων για την μάνα νοικοκυρά «Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν», το τηλεπαιχνίδι « Αποκάλυψη τώρα» με τον ανιχνευτή ψεύδους, την κοινωνική σειρά του χωριού και του λόγκου «Οι κουτσομπόλες», «Τα πετεινά της γης» καθημερινές ρομαντικές ιστορίες αγάπης, πάθους και έρωτα σε αυτοτελή επεισόδια, το «Κεντρικό δελτίο ειδήσεων» με όλα να νέα της ημέρας, το «Δελτίο καιρού» με την πρόγνωση του καιρού για αγρότες, ψαράδες και παντός καιρού ηδονοβλεψίες, την κοινωνική σάτυρα «Ο γάμος» που αναφέρεται σε ένα παθιασμένο και παρεξηγημένο χρόνιο έρωτα, για να κλείσει το πρόγραμμα με την εκπομπή ενηλίκων «Το ρόζ τηλέφωνο».
Το «Γελλάς T.V» αποτελείται από 18 κείμενα που έγραψαν οι συμμετέχοντες στα θεατρικά μαθήματα όλο το χειμώνα. Κείμενα που σατιρίζουν την καθημερινότητα και το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Κείμενα δοσμένα με χιούμορ, νοσταλγία, σάτιρα και ανθρωπιά, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη της θεατρικής ομάδας να καταλάβουν πως γράφεται ένα θεατρικό κείμενο αλλά και να διαπιστώσουν τις απαιτήσεις ενός τηλεοπτικού γυρίσματος αφού κάποια κείμενα βιντεοσκοπήθηκαν για τις ανάγκες της παράστασης.

Είναι ένα θεατρικό εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά με στόχο αυτοί που παρακολούθησαν τα μαθήματα να συμμετέχουν σ’ όλη τη δημιουργική λειτουργία της τέχνης του θεάτρου.
Το όλο εγχείρημα-πρόταση έγινε υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Δημήτρη Πανταζή.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, Μουσική επιμέλεια Δημήτρη Πανταζή-Βασίλης Ασδεράκης, Φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, Βοηθός σκηνοθέτη Βασίλης Ασδεράκης.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Παναγιώτης Γκούβερης, Βιβή Παπαναστασίου, Δήμητρα Μπέρτσα, Σμαρούλα Ερρινάκη, Αθηνά Γκούβερη,
Βασίλης Ασδεράκης, Βαλασία Πετρίδη, Νίκη Παρδάλη, Χαρούλα Σκοπιανού, Θάλεια Δήμου, Άννα Ζαράρη, Έλενα Κρυωνά, Δημήτρης Καρατζόγλου, Γιάννης Σκοπιανός, Κατερίνα Τσούκα.